CLUBUL DE LECTURA


De la inceputul saptamanii trecute, intr-o joaca cu-a mea sora, ne-am gandit la un numar de carti citite si comentate pe saptamana, pe blog…pasionate ambele de lectura, dar si de comment-uri aprige…in general, noi doua, ”polemizam” constructiv aproape zi de zi….Apropos, de relatiile la distanta: daca stii sa intretii, cu siguranta te vei bucura de-o relatie la distanta mai constructiva decat una la doi pasi….noi suntem la o distanta de 600 km, dar gratie tehnologiei, Skype-ului, mobilului, conversam zilnic….si, slava Domnului, nu ne plictisim!….suntem surori si prietene…

De cand cu aceasta ”provocare”, m-am gandit si la un aspect, atat virtual, cat si fizic – un club de lectura…. cel virtual, cu ajutorul vostru,  al comment-urilor voastre si cel fizic-un club de lectura intr-o cafenea; un climat altfel, decat clasica biblioteca, unde chiar zilele astea, o amica amintea de-o conjunctura in acest climat….”Ssssst, doar sunteti la biblioteca!”…

NU, nu vreau asta! Dimpotriva, un climat cald, zgomot de fond, nu exagerat, bineinteles, care sa ne intretina tonusul….Stabilirea de carti, teme, subiecte de dezbatuta, life and coach…colaborari cu centre de infrumusetare, organizare de evenimente de profil si multe alte surprize pe care nu vi le dezvalui acum, ci la momentul oportun!….

Cam asa vad eu clubul de lectura, o iesire din cotidianul rutinat….casa, serviciu, pregatirea pentru  a doua zi, reluarea activitatilor….pata de culoare, care va da savoare cotidianului, scotandu-l din monotonie….

Reclame

9 gânduri despre „CLUBUL DE LECTURA

  • La Clubul nostru de lectură fizic, ne-am delectat, parcurgând cu drag volumele ”Torente”(Anne Marie Desmarest), ”Mândrie și prejudecată”(Jane Austen), volumele surorilor Bronte(”La râscruce de vânturi”, ”Jane Eyre”) – beletristică, dezvoltare personală – ”Cât de plină ți-e găleata?”(Tom Rath&Donald Clifton), ”Limbajul trupului”(dr. Peter A. Anderson)…. Au fost sărbătorile, am luat cu toții o mică pauză, dar revenim și reîncepem saga Clubului nostru de lectură – cu mult drag de carte și interacțiune – cu ”Marile speranțe”(Charles Dickens) – beletristică și ”Cartea gesturilor”(Peter Collett).
   O deosebită plăcere îmi face participarea voastră la Clubul nostru de lectură virtual!
   La cel fizic, ne dăm răgaz pentru lectură 2 săptămâni…Considerați că e mult, puțin timp?!…
   Ulterior, vom stabili de comun acord volumele!
   Am dat o comandă la Nemira și abia aștept să-mi vină cărțile! Vă voi prezenta cărțuliile dragi primite!
   Toate bune, Claudia, de pe meleaguri nemțene!
   Un an, Claudia și vouă tuturor, așa cum vi-l doriți!

  • ”Marile speranțe”(Charles Dickens), ”Cât de plină ți-e găleata?”(Tom Rath& Donald O. Clifton) și-o carte dragă inimii tale, Claudia!
   Rămâne de stabilit, de comun acord, data, cu aproximație, pentru întâlnirea virtuală…
   O zi minunată și-o săptămână pe măsură, Claudia!

  • Încântată, draga mea!
   Înseamnă că avem la dsipoziți 1 -2 săptămâni, pentru a vorbi despre tematica stabilită, da?! ”Marile speranțe”, ”Cât de plină ți-e găleata?” și-un volum drag inimii tale… Ce zici?! Am început să recitesc ”marile speranțe” și mă simt ca-n perioada liceului, iar volumul ”Cât de plină ți-e găleata?” m-a emoționat până la lacrimi….La cum te simt, îți va plăcea cu siguranță! Și-un volum drag ție!
   O zi minunată, draga mea! Spor la citit!

   • Am citit candva Marile sperante, dar cred ca a sosit momentul sa o recitesc. Voi cauta cartea Cat de plina ti-e galeata, despre care acum nu stiu nimic. Si ma gandesc la Casa molimei, de Jim Crace, pe care abia am terminat-o de citit.
    O zi minunata si tie!
    A inceput sa ninga si la noi serios. 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s