Inovația continuă, Pasiunea Toyota


Invenții și inventatori…bărbați și femei…

Da, puțini știu că femeile în timpul ”liber” au  cochetat cu plăcerea de-a inventa, înafara conceptelor  –  c-au pregătit și completat…sau tot ce ținea de creșterea copiilor și gospodărie.

Anul 1809, anul în care, pentru prima dată o femeie din Statele Unite, Mary Dixon Kies,  a primit un patent pentru invenția sa – un procedeu de țesut firele de mătase. În anul 1889, o altă femeie, tot din America, Josephine Cochran, cucerește un titlu în istoria invențiilor,  titlu până nu demult doar în portofoliul bărbaților – mașina de spălat vase. În anul 1903, ciudat pentru unii, dar tot o femeie, Mary Anderson,  inventează un accesoriu auto indispensabil- ștergătoarele de parbriz. În 1913, ia ființă un accesoriu indispensabil doamnelor de astă dată  – sutienul, fiind capodopera doamnei Mary Phelps Jacob.

Dragi mămici, mulțumiți pentru ”pampers” doamnei Marion Donovan, care în 1950 și-a a dus contribuția, oferindu-vă această binecuvântată invenție!

Si, nu în cele din urmă, contribuția doamnei Raluca Ioana van Staden, o româncă, cercetător și inventator al anului 2010. A primit Trofeul de Aur de la Salonul de Invenții de la Geneva, pentru un dispozitiv care poate descoperi cancerul înainte ca boala să se declașeze în corp.

Da, invenții, tehnologii, pasiuni și creații care au adus omenirii beneficii pe termen lung, îmbunătățind stilul  de viață.

Fac parte din tagma celor de care am menționat, din cea  a doamnelor…n-am inventat nimic, dar iubesc confortul, tehnologia, mediul înconjurător,  tot ce-mi aduce beneficii,  confort, eficiență, performanță, mai ales pe termen lung.

Mi-ar plăcea  ca noi –  adulți, copii, tineri – să ne gândim la ceea ce lăsăm în urma noastră – grija pentru cel de-alături, grija pentru mediul înconjurător, pentru viață, mai multă responsabilitate, schimbând lumea, zi de zi, în mai  bine!

Dintotdeauna am avut o pasiune pentru confort, mașini, dar pentru cele cu un consum redus de carburant și de ce nu și ecologice…o combinație de eficiență și economisire… Astfel, de ceva timp încoace, la sfârșit de săptămână, de 3-4 ori pe an,  particip la târguri de mașini, prospectând în vederea achiziționării mașinii ideale, care să corespundă profilului meu…

Săptămâna trecută am fost la București, la un târg auto, al celor de la Toyota Motor. Plăcut impresionată am fost de apariția de la Toyota  Motor – hybridul Prius C.  Se știe că Prius a fost primul hybrid, intrat pe piața auto în urmă cu 15 ani. Un model economic și ecologic, destinat unei nișe de piață,  a ajuns  în topul celor mai vândute mașini la nivel global.  Toyota Prius C este cel mai eficient model din lume, în privința consumului de carburant. Ca femeie, am fost atrasă  și de designul autoturismului. Tot din gama Toyota, am văzut un alt model Toyota Yaris hybrid, în mod expres pentru dame, mai ales ca design, din punctul meu de vedere. Soțul meu, iubitor  și cunoscător al mașinilor, mi-a prezentat-o, sub aspectul avantajelor- 1. Fiabilă, 2.Sigură, 3. Spațioasă, 4. Agilă, 5. Ergonomică, 6. Inovativă, 7. Ergonomică…eu ”sorbind-o” din priviri…deci, designul m-a cucerit din start…Surprinși plăcut și de modelul Toyota Auris – Hybrid Synergy Drive – prima mașină din segmentul său care oferă experiență hibridă integrală: răspuns prompt la comenzi, silențiozitate, confort sporit, nivel superior de echipare,  eficiență maximă în exploatare(costuri de rulare reduse, atât CO2, NOx și particule PM);  combină perfect performanțele motorului pe benzină și condusul complet ecologic în modul electric…

Da, reale beneficii pe termen lung, ceea ce ne și stimulează, atât financiar, cât, ca și grad de satisfacție!

Un brand cu un succes tehnologic și comercial, un drum deschis al beneficiilor,  care poate genera o schimbare a paradigmei în industria auto.

Toyota Hybrid, o personalitate Eco, ce oferă dinamică fără compromisuri!

Acest articol a fost scris cu  pasiune pentru SUPERBLOG 2012!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s