Negativismul si incertitudinea


Negativismul este o atitudine, un rezultat al unei conjuncturi. Poate, de prea multe ori, totul n-a mers ca pe roate-cum se spune, acumuland stres, nervi, stari confuzionale, incertitudini si, in cele din urma, negativism si neincredere!
In momentele de acest gen trebuie sa cautam resurse, atat in noi, cat si-n cei din jurul nostru! Nu rezolvam nimic daca ne interiorizam, dimpotriva, acumulam stres, ne-mbolnavim si putem ajunge la depresie.
Trebuie sa cautam sprijinul celorlalti – rude, prieteni…sa vorbim despre angoasa noastra, s-o strigam, sa ne descatusam, sa ne eliberam de rau si s-o luam de la capat….raul trebuie taiat din radacina!….
…sa ne detasam, privind in ochii copiilor nostri, apreciind sinceritatea lor si cuvintele rostite diin inima, sa ascultam vorba calma si inteleapta a celor care ne sunt aproape si ne iubesc! Totul se face impreuna! sa rostim mereu NOI, mai putin EU!…suntem un TOT, care actioneaza la unison!
Cred cu tarie in puterea noastra, a tuturor, in gandurile bune purtatoare de noroc, in lumina din priviri, cred in oameni, daca si acestia continua sa creada in ei.
Bucati de fericire, crampee de bucurii, cu asta combatem negativsimul si atitudinea intunecata sau fara iesire!…….
Negativismul se corecteaza cu iubire, incredere, intelegere si perseverenta!…
Negativismul vine si din lucrurile, faptele, ideile alambicate, complicate, poate, c-ar trebui s-ti continui existenta mai simplu, in alta maniera, bucurandu-te de tot ce-i in jurul tau, traind clipa de clipa, apreciind si lucrurile ce ni se par atat de simple, poate fara importanta, dar au atata semnificatie!……….
Poate c-ar trebui sa luam totul mai usor, mai simplu, iubind, cautand solutii, nu trasand doar rezultate.

Mereu am crezut si-am spus-o : e importanta calea, nu rezultatul!….Stim sa gonim, sa alergam, viata sociala ne-o impune, iar noi, sargiunciosi, ne pliem si-alunecam in abis!….apoi ne-ntrebam: dar oare cum iesim, mai sunt sperante?!…si ne dorim simplitatea!….

Sa nu uitam: la baza sta relatia intre oameni! Daca stim sa vorbim, sa ne comportam,  sa traim impreuna, vom gasi solutii!!! …daca ne uram, ne ascundem, traim separati,  speriati de atitudinea celorlalti, nimic nu se va alege, decat dispretul, agonia, lipsurile de tot felul!

Fiti pozitivi, entuziasti, perseverenti, cautand fericirea cat mai aproape de voi, parcurgand fiecare etapa si loc cu pasi marunti, dar siguri si, nu in ultimul rand, buni! Bunatate induce starea de bine!….

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s