EBOOK-UL SAU CARTILE TIPARITE?


Cu ceva timp in urma, intr-o discutie cu niste prieteni de familie, parinti a doi copii, 16 ani, respectiv  12 ani, s-a ajuns la urmatorul subiect: mai  e nevoie sa citeasca copiii nostri, mai citesc din cartile clasice, tiparite sau cartea electronica, ebook-ul, avand la dispozitie atata informatie? tehnologia oferindu-ti ”oportunitatea” de-a avea totul, fara efort, nemaifiind nevoie de a inmagazina.

Mereu am crezut in ideea ca o cultura generala o ai citind! Ma insel sau nu?

Imi amintesc cat citeam, atat eu, cat si multi copii de varsta mea, cat citesc inca! Abia astept sa am un moment al meu si sa ma cufund in lectura. La fel ca multi alti cititori, merg in paralel cu doua volume: unul de specialitate(dezvoltare personala, motivatie, psihosocilologie), altul de beletristica.

De ce sa nu recunosc, ebook-ul mi-a starnit curiozitatea, doar atat! M-am lecuit imediat. E rece, anost, nu cream acea legatura carte-cititor.

Dar sa revin la subiectul de la care am pornit: lectura clasica, ebook-ul , copiii si adultii.

nu mai e nevoie la limba si literatura romana sa-ti bati capul sa compui comentariile, nu se mai fac fise de lectura, la orice subiect gasesti raspunsul pe calculator, orele de compunere sunt amintiri, copiii nu mai scriu scrisori, nu mai compun pentru cei dragi cu pasiune, examenele nu mai necesita formulari, fiind inlocuite de teste grila;

Cel mai bine ar fi sa analizam pro si contra, in legatura cu avantaje si dezavantaje citit, plus cartea tiparita versus cartea electronica.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s